Aktuális hírek, információk

Távvezeték feszültség alá helyezése

Az átépített és új villamos távvezetékek feszültség alá kerülnek! A hirdetmény részleteit ide kattintva tekintheti meg

Tisztelt Nagykozáriak !

A mai napon megkezdjük a játszótéri eszközök, utcai korlátok, egyéb felületek (pl. temetőkapu, stb.) fertőtlenítését. A fertőtlenítés a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásával 2%- os Hypo oldattal történik.

„Felülettisztítás során, klórálló, mosható felületek esetében javasolható például a „Na-hipoklorit oldat 90 g/l” fertőtlenítőszer 2%-os oldata, mely 20 perc alatt, míg az 1%-os oldata 30 perc alatt rendelkezik vírusinaktiváló hatással.”

forrás: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/597-tanacsok-tarsashazak-tarsashaz-kezelok-kozos-kepviselok-reszere-a-covid-19-jarvany-idejere

Tisztelettel: Selmeczi György polgármester

Tisztelt Nagykozáriak!

Eddig a  65 év feletti lakosok részére személyenként 2-2 db maszkot kézbesítettünk. A 8-14 éves gyermekek részére a maszkok kézbesítése hamarosan befejeződik.  Minden nagykozári lakos (akinek eddig nem kézbesítettünk)  térítésmentesen kaphat varrott , mosható maszkot, amelyet április 28.-án (kedden) 8.30 perctől  12 óráig kezdünk kiosztani a Művelődési Ház nyitott előterében.

Azért, hogy ne alakuljon ki tömeg, kérjük Önöket, hogy az alábbi utcabeosztás szerint jöjjenek a maszkokért:

Kedd: az „A” tól a „J” kezdőbetűs utcában lakók

Szerda:  a Kossuth utca lakói

Csütörtök : Az „L” –től a „T” kezdőbetűs utcában lakók

Pénteken : A zártkerti ingatlanokban lakók.

Kérem, hogy háztartásonként 1 személy jöjjön, aki hozza magával a lakcímkártyáját.  A másfél méteres szociális távolságot kérem tartsák be.

Amennyiben elfogynának a készletünkön lévő maszkok, a lakcím bediktálása után a rendelés megérkezése után lakcímre kézbesítjük.

Tisztelettel: Selmeczi György polgármester

Nagykozári Operatív Törzs ülés 2020.04.14.

Tisztelt Nagykozáriak!

 A Miniszterelnök Úr ma, 2020. 04.09.-én 17.10. perckor  bejelentette a kijárási korlátozások határozatlan időre történő meghosszabbítását.  Az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését - mondta Orbán Viktor. A Húsvét időtartamára- 2020.04.10.-én 0 órától   04.12.-én éjfélig felhatalmazta a polgármestereket, hogy további korlátozásokat vezethetnek be a településük közigazgatási területén a vírus terjedésének lassítása érdekében.
Az Operatív Törzs tagjai véleményének kikérésével az alábbi intézkedéseket rendelem el Nagykozárban annak érdekében, hogy a községünkben minél kevesebb koronavírus fertőződés történjen:
-A szokásos, húsvéti családi összejöveteleket (beleértve természetesen a "locsolkodást" ) mellőzzék, kivéve természetesen az egyébként is egy háztartásban tartozó személyek részvételével zajló összejöveteleket.
-Mivel átmenő forgalom településünkön annak  "zsák-település" jellege miatt nem indokolt, felkérem Fuksa Ágnest, a Nagykozári Polgárőrség elnökét, hogy a Polgárőrség a Rendőrséggel együttműködve  fokozottan ellenőrizze a községünkbe más településről érkező nem helyi lakosokat, illetve azokat,akik nem tudják igazolni az ide látogatásuk jogcímét, hogy kérjék fel őket a távozásra, illetve a községbe való belépésüket indokolt esetben korlátozzák
-Felkérem a demokratikusan megválasztott képviselő-testület 60 év alatti tagjait, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Polgárőrség elnökével. Felkérem őket, hogy napi 4 óra járőrszolgálatot vállaljanak az előzőekben leírtak ellenőrzésében történő közreműködésre.
-A mai napon megkezdtük a 65 év felettiek részére a védőfelszerelések kiszállítását, amelyet az ünnepek után folytatunk. Megérkeztek a védőkesztyűk is és a gyermekek részére folyamatosan varrják a maszkokat, amelyek kézbesítését Húsvét után megkezdjük.
-A közterületek fertőtlenítésére szolgáló akkumulátoros permetezőket megrendeltük, a fertőtlenítőszer már megérkezett, az ünnepek után megkezdődik a leginkább érintett területek, tárgyak fertőtlenítése (korlátok, stb).
-Természetesen a Kormány által elrendelt eddigi korlátozások továbbra is érvényben maradnak
-Megköszönöm a lakosság eddigi példás együttműködését a COVID-19 vírus terjedése elleni küzdelemben, és megkérem Önöket, hogy ezeket a korlátozásokat saját maguk és hozzátartozóik érdekében tartsák be.
 
 
Tisztelettel: Selmeczi György polgármester