Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

Koronavírus tájékozató

 


 2020.06.18.

 

 


 2020.05.05.

Polgármesteri Közlemény a 2020. május 04-i Nagykozári Operatív Törzs ülésén hozott intézkedésekről 

 


 2020.04.14.

Polgármesteri Közlemény a 2020. április 14-i Nagykozári Operatív Törzs ülésén hozott intézkedésekről 

 


 

 2020.04.06.

Polgármesteri Közlemény a 2020. április 06-i Nagykozári Operatív Törzs ülésén hozott intézkedésekről 

 


 2020.03.30.

Polgármesteri Közlemény a 2020. március 30-i Nagykozári Operatív Törzs ülésén hozott intézkedésekről

 


 2020.03.25.

Rendelet a kamatmentes  kölcsönről: 3/2020.(III.25.) sz. önkormányzati rendelet A szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. tv. végrehajtásáról szóló 2/2008. (IV.10.) ÖR sz. rendelet módosításáról

 

KÉRELEM Kamatmentes szociális kölcsön kérelem nyomtatvány (PDF)

 


 2020.03.23.

Polgármesteri Közlemény a 2020. március 23-i Nagykozári Operatív Törzs ülésén hozott intézkedésekről

 


 2020.03.20.

Tisztelt Szülők!

A Gyermekvédelmi törvény (Gyvt. 21/A. § (3)(6) bekezdés) értelmében a Nagykozári Önkormányzat az általa fenntartott óvodában, a jogviszonyban álló gyermekek számára igény szerint a gyermekétkeztetést biztosítja.

Kérjük, ilyen szándékú igényüket 2020. március 23.-ig telefonon/e-mailben jelezzék a Nagykozári Óvoda felé.

Elérhetőségek:

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 72/473-592 Nagykozári Óvoda

              70/942-4405 Hűber Tímea

              30/378-0641 Németh Ágnes

Hűber Tímea - óvodavezető


 2020.03.16.

Megalakult a Nagykozári Operatív Törzs. A Polgármesteri Közlemény ide kattintva megtekinthető / letölthető (pdf)

Az Önkormányzati hirdetményt a vészhelyzethez kapcsolódó intézkedésekről, ide kattintva töltheti le  / tekintheti meg (pdf)

 

 


2020.03.11.

Tisztelt Nagykozáriak

A koronavírus és egyéb felső légúti betegség okozta fertőzésekre, valamint a lehetséges megbetegedésre való tekintettel - dr. Lovász Lilian háziorvossal és Hűber Tímea óvodavezetővel egyeztetve - polgármesteri hatáskörben a következőkről tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot.

Az önkormányzat fenntartásában lévő óvodában a gyerekek téli, járványos felső légúti megbetegedései esetén az intézményvezető elfogadja a szülő/törvényes képviselő által kiállított otthonmaradási igazolást.

Amennyiben a szülő/törvényes képviselő a megbetegedésre tekintettel, vagy annak megelőzése érdekében  otthon tartja a gyermekét, úgy huzamosabb időt – akár két hetet is – igazoltnak tekinthet az intézményvezető, természetesen írásos értesítés esetén.

Arra kérem a szülőket/törvényes képviselőket, hogy amennyiben bármilyen gyanú felmerül, hogy gyermekük az elmúlt két hétben elkaphatta a fertőzést, értesítsék az intézményvezetőt, illetve a háziorvosukat!

A megelőzés kiemelten fontos, így kérem mindenki fokozottan ügyeljen a higiéniára; a minél gyakoribb kézmosásnak és kézfertőtlenítő használatnak jelentős szerepe lehet a prevencióban.

A Magenta Alkotó Közösségért Egyesület  elnökével egyeztetve az április 4.-re tervezett húsvéti játszóház elmarad.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható száma a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresésekre:

 06 80 277 455

 06 80 277 456

Segítő együttműködésükre feltétlenül számítok!

Nagykozár, 2020. március 11.

Tisztelettel: Selmeczi György  polgármester

 


 

Kérdések és válaszok az új koronavírusról

Milyen típusú vírusok a koronavírusok? Honnan származnak?

A koronavírusok alapvetően állatok körében fordulnak elő, ugyanakkor egyes koronavírus törzsekről ismert, hogy képesek az emberben is fertőzést okozni. A koronavírusok mind állatról emberre, mind emberről emberre terjedhetnek.

Sokféle állatfaj lehet forrása az emberi megbetegedést okozó koronavírusoknak. A 2012-ben az Arab-félszigetről kiinduló, a közel-keleti légzőszervi szindróma járványát okozó koronavírus (MERS-CoV) elsődleges forrása a teve volt, míg a 2002-ben Kínából kiinduló, a súlyos akut légzőszervi szindróma járványát okozó koronavírus (SARS-CoV) a denevérről cibetmacskák közvetítésével terjedt át emberre.
A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésekig terjedhet. Legtöbbször csak enyhe vagy mérsékelten súlyos felső légúti tüneteket okoznak az emberben. Ugyanakkor a MERS és a SARS járványok során súlyos, életveszélyes légúti megbetegedések is előfordultak.

 

Milyen vírus az új koronavírus?

A 2019-es év végén egy olyan új koronavírus törzs került azonosításra Kínában, amelyet korábban még nem észleltek emberi megbetegedések okozójaként. A jelenleg Kínában zajló járvány elsődleges forrása szintén egy állatfaj lehet, de a pontos forrás egyelőre még nem ismert. Az új koronavírus genetikailag hasonló a SARS-koronavírushoz, de jelenleg kevés ismeret áll rendelkezésére a vírus jellemzőiről, tulajdonságairól.

 

Mi a COVID-19?

Az új koronavírus által okozott betegség neve a COVID-19, amely a kínai Vuhanban a 2019 decemberében kitört járvány előtt ismeretlen volt.

 

Melyek a tünetei és mennyire súlyosak az új koronavírus által okozott fertőzések?

A betegség leggyakoribb tünetei a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet fájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás vagy hasmenés. Ezek a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek. Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek. A legtöbben (nagyjából 80%) bármely speciális kezelés nélkül felépülnek a betegségből. Minden 6. fertőzöttből nagyjából 1-nél alakul ki súlyos betegség és légzési nehézség. Azoknál valószínűbb ezeknek a kialakulása, akiknek már olyan meglévő egészségügyi problémáik vannak, mint a magas vérnyomás, szívproblémák, vagy cukorbetegség, valamint az idősebbeknél. A WHO adatai szerint eddig a fertőzés nagyjából 2%-a volt halálos kimenetelű.

 

Hogyan terjed a betegség?

A betegség az orrból vagy szájból származó apró cseppeken keresztül képes emberről emberre terjedni. Ezek a cseppek egy megfertőzött ember köhögésével vagy kilégzésével kerülnek a külvilágba és a beteg körüli tárgyakra, felületekre. Az emberek általában úgy fertőződnek meg, hogy belélegzik azokat a cseppeket, amiket egy fertőzött kiköhög vagy kilélegzik. Úgy is megfertőződhet valaki, hogy a cseppekkel szennyezett tárgyakhoz vagy felületekhez ér, majd a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl. Mindezért fontos több, mint 2 méter távolságra maradni a megbetegedett személyektől.

 

El lehet kapni a betegséget olyan személytől, akinek nincsenek tünetei?

A betegség terjedése főleg a fertőzött személyek által kiköhögött, kilélegzett cseppeken keresztül történik. Annak a kockázata, hogy olyasvalakitől kapjuk el a betegséget, akinek egyáltalán nincsenek tünetei nagyon alacsony. Ugyanakkor, sok betegnél csupán enyhe tünetek jelentkeznek. Ezért elképzelhető, hogy olyasvalakitől kaphatjuk el a betegséget, akinél csupán enyhe köhögés jelentkezik és nem érzi betegnek magát.

 

Elkaphatom a COVID-19-et fertőzött széklet útján?

A jelenlegi ismeretek szerint ennek a kockázata alacsony. A kezdeti vizsgálatok azt mutatják, hogy egyes esetekben a vírus jelen lehet a betegek székletében és vizeletében, de az ezen az úton való terjedés nem jellemző. Mivel azonban a széklet útján történő megfertőződés is kockázatot jelenthet, továbbra is kiemelten fontos a higiénés szabályok betartása, úgymint rendszeres kézmosás a mosdó használat után és táplálkozás előtt.

 

Hogyan védekezhetünk a fertőzés ellen?

Nagyon fontos, hogy folyamatosan kövesse a COVID-19 járványra vonatkozó legfrissebb, hiteles információkat. Ezek elérhetőek a WHO honlapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, illetve a helyi népegészségügyi hatóságoktól. A járvány továbbra is leginkább a Kínában élőket érinti, más államokban elszórtan fordul elő a betegség. A legtöbb ember, aki megfertőződik enyhe betegségen esik át és rövid idő alatt felépül. Vigyázzon a saját és mások egészségére úgy, hogy betartja a következőket:

  1. 1.       Rendszeresen és alaposan mossa meg kezét őket vízzel és szappannal vagy tisztítsa meg alkoholos kézfertőtlenítővel. Miért? A kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés eltávolítja az esetleg a kezünkön lévő vírusokat.
  2. 2.       Tartsa magát legalább 2 méter távolságra mindenkitől, aki köhög vagy tüsszent. Miért? Köhögéskor vagy tüsszentéskor apró folyadékcseppek kerülnek a környezetbe, amelyek tartalmazhatják a vírust. Ha túl közel vagyunk, akkor belélegezhetjük a cseppeket és ezáltal a vírust is.
  3. 3.       Kerülje a szemei, az orra, és a szája érintését. Miért? A kezünk számos felülettel, tárggyal érintkezik, melynek során szennyeződhet az ott lévő vírusokkal. Az így szennyezett kézzel a szem, a száj vagy az orr érintése esetén a vírus a szervezetünkbe kerülhet, azaz megfertőződhetünk.
  4. 4.       Tegyen meg mindent, hogy Ön és környezete betartsa a megfelelő higiénés előírásokat. Ez azt jelenti, hogy takarja el a száját és orrát a behajlított könyökével vagy egy zsebkendővel, amikor köhög vagy tüsszent, ez után pedig azonnal dobja ki a használt zsebkendőt. Miért? A vírus cseppfertőzéssel terjed. A köhögési, tüsszögési etikett betartásával megvédjük a körülöttünk lévőket a különböző vírusoktól, így az új koronavírustól is.
  5. 5.       Ha betegnek érzi magát, lázas, köhög és nehezen lélegzik, akkor mielőbb keresse meg, hívja fel telefonon orvosát. Mondja el neki a tüneteket és azt, hogy az elmúlt időszakban koronavírus által fertőzött területen tartózkodott. Kövesse az orvos útmutatásait. Miért? A telefonálás lehetővé teszi, hogy az orvosa a kijelölt egészségügyi intézménybe utalja. Ez Önt is megvédi és segít megelőzni a vírusok és egyéb fertőzések terjedését.

 

Hogyan lehet gyógyítani az új koronavírus által okozott fertőzést?

Az új koronavírus okozta megbetegedéseknek jelenleg nincs speciális, célzott kezelési módja, gyógyszere. Az érintett betegeknél a tüneteknek megfelelő, a beteg szervezetét, immunrendszerét, légzését támogató kezelést alkalmaznak (pl. oxigénterápia, folyadékkezelés, vírusellenes szerek, szükség esetén légzéstámogatás). A koronavírusok ellen jelenleg nincs védőoltás.

 

Mit tegyenek azok, akik nemrégiben (az elmúlt 14 nap folyamán) olyan helyre látogattak, ahol terjed az új koronavírus?

Legfontosabb, hogy kövessék a fenti útmutatót (Hogyan védekezhetünk a fertőzés ellen?) valamint győződjenek meg arról, hogy valóban járvánnyal érintett területen jártak-e. Ezek listája szintén megtalálható az nnk.gov.hu honlapon.

 

Akár enyhe tünetek esetén is, de különösen, ha belázasodik, köhög és légzési nehézségei vannak, a lehető leghamarabb keresse fel orvosát. Telefonáljon és mondja el a háziorvosának, ha nemrég utazott.

Miért? Ha telefonál, akkor a háziorvosa fel tud készülni, hogy megfelelő védőeszközök alkalmazásával vizsgálja meg Önt, és a kijelölt egészségügyi intézetbe tudja Önt utalni. Ez segít elkerülni a fertőzés és más vírusok továbbterjedését is.

 

Mennyi az esély, hogy elkapom az új koronavírust?

Ennek kockázata attól függ, hogy hol él és hogy hova utazott a közelmúltban. A kockázat magasabb olyan helyeken, ahol közösségi terjedés fennáll. Az összes fertőzés 95%-a Kínában történik és ezek legtöbbje Hubei tartományban. A világ más részein élő emberek esetében a megfertőződés kockázata jelenleg alacsony. Ugyanakkor fontos, hogy tisztában legyünk a lakóhelyünket érintő helyzettel, illetve az ottani készültségi intézkedésekkel.

 

Hatékony védekezést jelenthet a koronavírussal szemben a maszk viselése?

Egy egészséges embernek nem javasolt orvosi maszkot viselnie. Csak akkor használjon maszkot, ha légzőszervi tünetei vannak (köhögés vagy tüsszentés). A maszkok viselése nagyon fontos az egészségügyi dolgozók számára. A WHO azt tanácsolja, hogy észszerűen használjuk az orvosi maszkokat, hogy elkerüljük az értékes készletek felesleges pazarlását.

A védekezés leghatékonyabb módszere a rendszeres kézmosás, a szánk eltakarása a könyökhajlatunkkal vagy zsebkendővel köhögéskor, illetve a legalább 2 méteres távolság tartása olyan személyektől, akik köhögnek vagy tüsszentenek.

 

Milyen sokáig marad a vírus életben a tárgyak felületén?

Nem tudni biztosan milyen sokáig marad életben a vírus a különböző felületeken, de úgy tűnik, hogy hasonlóan viselkedik más koronavírusokhoz. A kutatások szerint a koronavírusok (és az előzetes információk szerint az új koronavírus is) pár órától akár több napig terjedően is életben maradhat a felületeken. Ez nagymértékben függ a külső környezeti tényezőktől is (pl. felület típusa, hőmérséklet, páratartalom).

Ha úgy gondolja, hogy egy adott felület fertőzött, akkor egyszerű fertőtlenítővel tisztítsa meg, hogy eltávolítsa a vírust és így megvédje magát és másokat. Mosson kezet vízzel és szappannal vagy végezzen kézfertőtlenítést alkohol-alapú fertőtlenítő szerrel. Kerülje a szemének, illetve a szájának és az orrának az érintését.

 

Biztonságos csomagot fogadni olyan területről, ahol jelentettek COVID-19 fertőzést?

Annak a valószínűsége, hogy egy fertőzött személy beszennyezzen kereskedelmi árut alacsony, és annak a kockázata is alacsony, hogy egy mozgatott, utaztatott és különböző kondícióknak és hőmérsékleteknek kitett csomagról elkapjuk a vírust. A csomagok esetén is vegye figyelembe az előző pontban leírtakat és szappannal mosson kezet.

 

Mi az, amivel nem tudom megelőzni a fertőzést?

A COVID-19 ellen nem hatásos sem a dohányzás, sem a hagyományos gyógynövények, sem egyidejűleg több maszk viselése, sem az öngyógyítás pl. antibiotikumokkal. Ezek bizonyos esetekben kifejezetten károsak lehetnek.

 

Mit tesz a Nemzeti Népegészségügyi Központ?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján tájékoztatókat, ajánlásokat, utazási tanácsokat tesz közzé a lakosság számára. Felkészült a diagnosztikai képesség és kapacitás biztosítására a referencia laboratóriumban, hazánkban kizárólag itt történik az új koronavírus diagnosztikus laboratóriumi vizsgálata. A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan kapcsolatot tart a Belügyminisztériummal, a Honvédséggel, az Országos Katasztrófavédelmi Hatósággal, az Országos Mentőszolgálattal és az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal, továbbá a nemzetközi szakmai szervezetekkel.

 

Forrás: WHO Q&A on coronaviruses (COVID-19) www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

 

 

 

 

 

.

Közérdekü

Postacímek

Nagykozár Község Önkormányzata
7741 Nagykozár
Kossuth L. utca 32.

Nagykozári Közös Önkormányzati Hivatal
7741 Nagykozár
Kossuth L. utca 32.

Központi elérhetőségek:

Telefon / Fax: +36 72 473 430
Weboldal: www.nagykozar.hu
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A Hivatal nyitva tartása:

Hétfőtől-Csütörtökig: délelőtt 8-12 óráig, délután 13-15 óráig

Pénteken: délelőtt 8-10 óráig.

 

Önkormányzati elérhetőségek:

Selmeczi György

+36 30 442 82 49

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Polgármester

 

 

 

 

 

Herbelyné Baron Mária

+36 30 442 83 13

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Alpolgármester

 

 

 

 

 

Vida Ferenc tanácsnok

+36 20 318 55 30

 

Pénzügyi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozatokat Vizsgáló Bizottság elnöke

 

 

     

Horváth Szilárd képviselő

+36 30 442 89 23

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fuksa Ibolya képviselő

+36 30 288 48 83

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Takács Imre képviselő

+36 30 499 44 51

 

Baron Tibor tanácsnok

+36 30 588 32 37

 

.

Dobor Sándor
+36 30 876 50 46
Falugazda  

Nagykozári Közös Önkormányzatai Hivatal:

Jegyző:

 

Dr. Jávorcsik Béla

(72) 473 430

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Igazgatási ügyintézők:

 

Kanyik Diána

(72) 473 430 (3. számú mellék)

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pap Lászlóné

(72) 473 430 (3. számú mellék)

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Pénzügyi ügyintézők:

 

Piller Norbertné

(72) 473 430 (1. számú mellék)

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Seriné Szabó Éva

(72) 473 430 (1. számú mellék) Gazdasági vezető

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Adóügyi ügyintéző:

 

Patonainé Szabó Hajnalka

(72) 473 430 (1. számú mellék)

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Német Nemzetiségi Önkormányzat Nagykozár:

Elnök:

 

 

Herbelyné Baron Mária

+36 30 377 23 08

7741 Nagykozár, Ifjúság utca 10.

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elnökhelyettes

 

 

Kerner István Róbertné

+36 30 269 50 70

7741 Nagykozár, Sport utca 5.

 

Tagok:

 

 

Wenczler Antalné

(72) 473 281

7741 Nagykozár, Bogádi utca 23.

 

xxxxxxxxxxxxxxx

Katreiner Miklósné

(72) 473 297

7741 Nagykozár, Petőfi utca 28

 

 

Nagykozári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat:

Elnök:

 

 

Andresz Lászlóné

(72) 473 213

+36 30  531 58 52

Alelnök:

 

 

Horváthné Jakabovics Ilona

(72) 473-338

+36 30 479-4091

Tagok:

 

 

Péter Györgyné

 

7741 Nagykozár, Jókai utca 29

Adatvédelmi tisztviselő:

Maxentrop Tanácsadó Kft.  
7174 Kéty, Petőfi utca 2/A Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Védőnői szolgálat:

Tanácsadók számai:

Nagykozár

(72) 473-530

 

Bogád

(72) 473-529

 

Romonya

(72) 573-001

 

 

 

Védőnők:

Somogyiné Rapp Zsuzsanna

+36 30 442 86 32

 

Kéri Nagy Éva

+36 30 442 89 63

Háziorvos:

Dr. Lovász Lilian    
7741 Nagykozár Kossuth L. 32. (72) 473-530 (30) 676-6449

Rendelési idő: NAGYKOZÁR

  NAGYKOZÁR
Hétfő 8.00-12.00
Kedd nem rendel
Szerda 8.00-12.00
Csütörtök nem rendel
Péntek 8.00-12.00

Körzeti fogorvos:

Dr. Lelkes Lívia fogorvos tájékoztatása szerint a www.drlelkes.hu weblapon megtalálható minden információ ami a fogászati rendeléssel kapcsolatos: rendelési idő, telefonos elérhetőség, rendelő pontos helye, és hogy szabadság illetve betegség esetén ki a helyettes fogorvos,hol érhető el és mikor, illetve szabad és ünnepnapokon hol van fogászati ügyelet.

A rendelő új száma: 06 70 / 336 02 50

 

Dr. Lelkes Lívia

 

 BEJELENTKEZÉS

7632 Pécs, Móra Ferenc utca 31.

 

(72) 210-443

Rendelési idő:

Hétfő 13:00-19:00
Kedd 7:00-13:00
Szerda 7:00-13:00
Csütörtök 13:00-19:00
Péntek 7:00-13:00

 

Orvosi ügyeletek :

Gyermek: Pécs, József A. u. 11. (72) 535-974
Felnőtt: Pécs, Lánc u. 12. (72) 214-347

Gyógyszertár:

KOZÁR Patika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft  
7741 Nagykozár, Kossuth L. u. 37. (72) 473-310

Nyitva tartás:

     
Hétfő 8.00 - 17.00  
Kedd 8.00 - 17.00  
Szerda 8.00 - 17.00  
Csütörtök   13.00 - 17.00
Péntek 8.00 - 17.00  

Vezető Rendőr:

László Zoltán- - főtörzsőr.

telefon:

(72) 473 411

7741 Nagykozár, Ifjúság utca 1/A

mobil:

+3670 379 12 94

 

E-Mail:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fentieken kívül bármikor hívható a 107 vagy a 112 segélyhívó!

Minden hónap második keddjén 14:00-15:00 óra

 

Könyvtár módosított nyitva tartása 2016:

Hétfő 10:00-14:00
Kedd 11:00-17:00
Szerda zárva
Csütörtök zárva
Péntek 10:00-15:00
Szombat 10:00-11:00
Vasárnap zárva

 

Könyvtáros : Borsodiné Csuka Mária

E-mail cím:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 30/ 709 - 12 25

 

 

 

Közszolgáltatók:

POSTA:

7741 Nagykozár, Kossuth L. u. 5. (72) 210-439

Nyitva tartás:

  délelőtt délután
Hétfő 8.00 - 14.30 15.00 - 16.00
Kedd 8.00 - 14.30 15.00 - 16.00
Szerda 8.00 - 14.30 15.00 - 16.00
Csütörtök 8.00 - 14.30 15.00 - 16.00
Péntek 8.00 - 14.30 15.00 - 16.00

ÁLLATORVOS:

Reisz György    
7761 Kozármisleny, Széchenyi u. 3. (72) 570-227 (20) 957-8767

KÉMÉNYSEPRÉS:

Leikauf Tibor    
7622 Pécs, Siklósi u. 58 (72) 414-774 (72) 414-711

SZEMÉTSZÁLLÍTÁS:

Dél-Kom Kft.   www.delkom.hu
7632 Pécs, Siklósi út 52.
(72) 502-101 (72) 502-111

Szemétszállítás heti egy alkalommal: PÉNTEKEN

Szelektív hulladék szállítás : minden második szombaton (páratlan hét)

Zöldhulladék: minden második szombaton (páros hét)   egész évben!

 

VÍZ ellátás

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.   www.drv.hu
Pécs, Üszögpuszta
Hibabejelentés: (72) 550-000

GÁZ ellátás:

E-on Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt.  http://e-iroda.eon-gaz-deldunantul.com
7626 Pécs, Búza tér 8/a.
Hibabejelentés: (40) 503-100

ÁRAM ellátás:

E.ON Dél Dunántúli Áramszolgáltató Zrt.   www.eon.hu
7626 Pécs, Búza tér 8/a.
Hibabejelentés: (80) 20-50-20

" A közvilágítási lámpatestek meghibásodásával kapcsolatos lakossági bejelentéseket a 06-80-20-50-20 zöld számon (ingyenesen hívható telefonszám) lehet megtenni."

Kábel TV:

UPC    
http://www.upc.hu
Ügyfélszolgálat: 1221

Állati hullák (dögök) elszállítása:

ÁLHUBÁL Nonprofit Kft.   www.alhubal.hu
7621 Pécs, Perczel M. u. 2. Tel./Fax.: +36 72 374-026
Gyűjtő és átrakó telep:    
Kővágószőlős, Külterület 0222/46 hrsz. Zöld szám: 06-80-204-963

 

Folyékony hulladék szállítás (szippantás):

Gradwohl János egyéni vállalkozó 7691 Pécs-Vasas, C. utca 19.
Ügyfélszolgálat/hibabejelentő: +36 20/956-9538
  +36 72/337-255
Adószám:43024737-2-22
Képviselő neve:Gradwohl János
 

 

Művelődési Ház és temetőgondnok

Dobor Sándorné

06 30 213 38 55

 

.

Közérdekü

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

I. Szervezeti, személyzeti adatok

1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei

2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai - NEMLEGES

3. A közfeladatot ellátó szerv vezetőinek és az egyes szervezeti egységek vezetőinek neve, beosztása, elérhetősége (telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcím)

4. A szervezeten belül illetékes ügyfélkapcsolati vezető neve és az ügyfélfogadási rend

5. Testületi szerv esetén a testület létszáma, összetétele, tagjainak neve, beosztása, elérhetősége

6. A közfeladatot ellátó szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szervek megnevezése, és 1. pontban meghatározott adatai

7. A közfeladatot ellátó szerv többségi tulajdonában álló, illetve részvételével működő gazdálkodó szervezet [Ptk. 685. § c) pont] neve, székhelye, elérhetősége, tevékenységi köre, képviselőjének neve, a közfeladatot ellátó szerv részesedésének mértéke - NEMLEGES

8. A közfeladatot ellátó szerv által alapított közalapítványok neve, székhelye, alapító okirata, kezelő szervének tagjai
8/A. A közfeladatot ellátó szerv által alapított költségvetési szerv neve, székhelye, a költségvetési szervet alapító jogszabály megjelölése, illetve az azt alapító határozat, a költségvetési szerv alapító okirata, vezetője, honlapjának elérhetősége

9. A közfeladatot ellátó szerv által alapított lapok neve, a szerkesztőség és kiadó neve és címe, valamint a főszerkesztő neve

10. A közfeladatot ellátó szerv felettes, illetve felügyeleti szervének, ennek hiányában a közfeladatot ellátó szerv felett törvényességi ellenőrzést gyakorló szerv 1. pontban meghatározott adatai

 

II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

1. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, a szervre vonatkozó alapvető jogszabályok, állami irányítás egyéb jogi eszközei, valamint a szervezeti és működési szabályzat vagy ügyrend hatályos és teljes szövege

2. Az országos illetékességű szervek, valamint a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve esetében a közfeladatot ellátó szerv feladatáról, tevékenységéről szóló tájékoztató magyar és angol nyelven - NEMLEGES

3. A helyi önkormányzat önként vállalt feladatai - NEMLEGES

4. Államigazgatási, önkormányzati, és egyéb hatósági ügyekben ügycsoportonként (ügytípusonként) és eljárástípusonként a hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv megnevezése, illetékességi területe, az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok, eljárási illetékek (igazgatási szolgáltatási díjak) meghatározása, alapvető eljárási szabályok, az eljárást megindító irat benyújtásának módja (helye, ideje), ügyfélfogadás ideje, az ügyek intézését segítő útmutatók, az ügymenetre vonatkozó tájékoztatás és az ügyintézéshez használt letölthető formanyomtatványok

5. A közfeladatot ellátó szerv által nyújtott vagy költségvetéséből finanszírozott közszolgáltatások megnevezése, tartalma, a közszolgáltatások igénybevételének rendje, a közszolgáltatásért fizetendő díj mértéke, az abból adott kedvezmények

6. A közfeladatot ellátó szerv által fenntartott adatbázisok, illetve nyilvántartások jegyzéke, az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentendő nyilvántartásoknak az Avtv. 28. §-a szerinti azonosító adatai; a közfeladatot ellátó szerv által - alaptevékenysége keretében - gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái, a hozzáférés módja, a másolatkészítés költségei

7. A közfeladatot ellátó szerv nyilvános kiadványainak címe, témája, a hozzáférés módja, a kiadvány ingyenessége, illetve a költségtérítés mértéke - NEMLEGES

8. A testületi szerv döntései előkészítésének rendje, az állampolgári közreműködés (véleményezés) módja, eljárási szabályai, a testületi szerv üléseinek helye, ideje, továbbá nyilvánossága, döntései, ülésének jegyzőkönyvei, illetve összefoglalói; a testületi szerv szavazásának adatai, ha ezt jogszabály nem korlátozza

9. Az e törvény alapján közzéteendő jogszabálytervezetek és kapcsolódó dokumentumok; a helyi önkormányzat képviselő-testületének nyilvános ülésére benyújtott előterjesztések a benyújtás időpontjától

  • A mellékelt tábla alapján mindenképpen javaslom a kommunális adó növelését és nem javaslom egyéb kedvezmény bevezetését ! Dr. Jávorcsik Béla körjegyző (melléklet itt érhető el)
  • Nagykozár Önkormányzat 2010.évi költségvetése (itt elérhető)
  • A Képviselő-testület a jegyző előterjesztésére az 1992. évi XXIII. törvény 34. § (3) bekezdése alapján (itt elérhető)

10. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk

Nagykozári mellékág 0+393-1+362 km szelvények közötti patakmedrének ökológiai szemléletű mederrendezése

11. A közfeladatot ellátó szervnél végzett alaptevékenységgel kapcsolatos vizsgálatok, ellenőrzések nyilvános megállapításai:

12. A közfeladatot ellátó szerv feladatellátásának teljesítményére, kapacitásának jellemzésére, hatékonyságának és teljesítményének mérésére szolgáló mutatók és értékük, időbeli változásuk - NEMLEGES

13. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének rendje, az illetékes szervezeti egység neve, elérhetősége, s ahol kijelölésre kerül, az adatvédelmi felelős, vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve

14. A közfeladatot ellátó szerv tevékenységére vonatkozó, jogszabályon alapuló statisztikai adatgyűjtés eredményei, időbeli változásuk - NEMLEGES

15. A közérdekű adatokkal kapcsolatos kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott szervre vonatkozó adatai

16. Azon közérdekű adatok hasznosítására irányuló szerződések listája, amelyekben a közfeladatot ellátó szerv az egyik szerződő fél - NEMLEGES

17. A közfeladatot ellátó szerv kezelésében lévő közérdekű adatok felhasználására, hasznosítására vonatkozó általános szerződési feltételek

18. A közfeladatot ellátó szervre vonatkozó különös és egyedi közzétételi lista

 

III. Gazdálkodási adatok

1. A közfeladatot ellátó szerv éves (elemi) költségvetése, számviteli törvény szerinti beszámolója; a költségvetés végrehajtásáról - a külön jogszabályban meghatározott módon és gyakorisággal - készített beszámolók

2. A közfeladatot ellátó szervnél foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatok, illetve összesítve a vezetők és vezető tisztségviselők illetménye, munkabére, és rendszeres juttatásai, valamint költségtérítése, az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve

3. A közfeladatot ellátó szerv költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű, működési és fejlesztési támogatások kedvezményezettjeinek nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatok

4. Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő - a külön jogszabályban meghatározott értékű - árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezése (típusa), tárgya, a szerződést kötő felek neve, a szerződés értéke, határozott időre kötött szerződés esetében annak időtartama

5. A koncesszióról szóló törvényben meghatározott nyilvános adatok (pályázati kiírások, pályázók adatai, az elbírálásról készített emlékeztetők, pályázat eredménye) - NEMLEGES

6. A közfeladatot ellátó szerv által nem alapfeladatai ellátására (így különösen társadalmi szervezet támogatására, foglalkoztatottai szakmai és munkavállalói érdek-képviseleti szervei számára, foglalkoztatottjai, ellátottjai oktatási, kulturális, szociális és sporttevékenységet segítő szervezet támogatására, alapítványok által ellátott feladatokkal összefüggő kifizetésre) fordított, ötmillió forintot meghaladó kifizetések - NEMLEGES

 

.

Közérdekü