Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

Ingyenes táborozás nemzetiségi (középiskolás) diákoknak

A bajai Eötvös József Főiskola Nemzetiségi Tehetséggondozó Műhelye nemzetiségi tábort szervez középiskolás, német vagy horvát nemzetiségi kötődésű diákoknak.
Célunk a diákok identitásának erősítése, annak tudatosítása, hogy nem csupán magyar nyelven, a magyar intézményekben lehet sikeres pályát befutni, hanem nemzetiségi óvónőként, tanítóként, nemzetközi kapcsolatkért felelős szakemberként vagy az idegenforgalomban is jól hasznosítható tudást lehet szerezni.

A nemzetiséghez tartozást a közös nyelv használatával, hagyományok, szokások felelevenítésével szeretnénk erősíteni. Nem hagyományos nyelvórákról van szó, hanem a napi társas érintkezést valósítanánk meg német, illetve horvát nyelven.
Ezen túlmenően azokat a tudományos, politikai kérdéseket is szeretnénk megvitatni, amelyek a nemzetiségek problémáihoz kapcsolódnak. Bemutatjuk a nemzetiségi kérdések megoldási modelljét egyes európai államokban, az Európai Unió politikáiban, illetve az új magyar alkotmányozási folyamatban. Fontos, hogy a diákok megértsék és felmérjék a lehetőségeket, amelyek a határokon átnyúló kulturális és kereskedelmi együttműködésben rejlenek.
A tábor jó alkalmat nyújt a kreativitás fejlesztésére is, saját érdeklődési kör kialakítására, tudományos munka megkezdésére. Ehhez minden diák önálló feladatot kap, amelyhez a tábor befejezése után anyagot gyűjthet és kidolgozhat. Mindezek mellett számos vidám programot is tervezünk, kirándulást, lovaglást, versenyeket.

Helyszín és időpont:
Vadgesztenye Ifjúsági Közösségi Szálláshely, (H-6795 Bordány, Kossuth u. 58., www.bordany.hu.). A mai kor elvárásainak maximálisan megfelelő, kulturált, biztonságos és nyugodt környezet, négy és öt férőhelyes nemdohányzó szobák, saját fürdőszobával, ágyneművel, törülközővel. Szolgáltatások: számítógépek (3 db), internet használat, wifi, hajszárító, vasaló, TV + DVD lejátszó.
A tábor 6 napos, 2011. 07. 04-10-ig.
Ellátás:
Napi háromszori étkezés.

Jelentkezés:
Jelentkezni adatlap kitöltésével lehet, melyet az Eötvös József Főiskola honlapjáról (www.ejf.hu) lehet letölteni. Jelentkezési határidő: 2011. május 31.
A támogatott pályázatok száma várhatóan 20 db.
A nyerteseket postai úton értesítjük.
További információ: www.ejf.hu, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kategória: Korábbi hírek