Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

Szennyvízberuházással kapcsolatos közlemény lakástakarékpénztári szerződéssel rendelkező érdekeltek részére (N - 2013/2. számú közlemény)

A Bogád – Romonya – Nagykozári Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű Társulathoz a nagykozári lakástakarékpénztári szerződésekkel kapcsolatban számos kérdés érkezett, amelyet a társulat intézőbizottsága megtárgyalt és a következőkről tájékoztatja az érdekelteket.

A lakástakarékpénztári (LTP) szerződések közvetlenül nem használhatók fel a hozzájárulás megfizetéséhez. Akinek helyi önkormányzati szervezésben kötött lakástakarékpénztári szerződése van, megtakarított pénzéhez a Nagykozár Község Önkormányzata által kiállított nyilatkozat alapján juthat hozzá és természetesen bármely jövőbeni, a társulat felé még fennálló fizetési kötelezettségét a felvett pénzből teljesítheti (második/harmadik részlet megfizetése a hároméves konstrukcióban vagy a száz hónapos konstrukció pénzfelvételt követően még hiányzó részletei). A nyilatkozat kiállításában a Nagykozári Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa, Palotai Lászlóné nyújt segítséget, időpont a 72 473 430-as telefonszám 1-es mellékén kérhető.

A pénzintézet által közvetlenül a társulathoz utalt, ingatlanhoz nem köthető, azonosítószámmal sem rendelkező töredék-megtakarításokat a társulat nem tudja elfogadni, azokat a befizetők részére visszautalja. A megtakarítást ebben az esetben csak az érdekelt fizetheti meg közvetlenül csekken vagy banki átutalással a társulat számlájára az értesítőben megadott fizetési lehetőségeknek megfelelően, azaz megfelelő azonosítószám feltüntetésével és a töredék-megtakarítás megfelelő összegre történő kiegészítésével.

Az éveken keresztül kiszámíthatóan megtakarítást gyűjtő olyan érdekeltek, akik Nagykozárban 190.000 forintot is következetesen félretettek és egy összegben szeretnének teljesíteni, de ennek határidejéből kifutottak és LTP-jük segítségével az egyösszegű teljesítésre képesek, kérjük jelezzék ezt a társulat felé és haladéktalanul, de legkésőbb jelen közlemény közzétételét követő egy héten belül kezdeményezzék azt a szerződés megszüntetési folyamatot a pénzintézetben, amelyet követően a megtakarításukhoz hozzáférhetnek.

2013. május 30.

Pfeffer József sk.
intézőbizottsági elnök

Kategória: Korábbi hírek