Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

Tisztelt Nagykozári Ingatlantulajdonosok !

A parlagfű az ország lakosságának közel 15 százalékának életét megkeserítő, erősen allergén növény. Szénanáthát, asztmát, ekcémát okozó hatása miatt kormányzati szinten is kiemelt területként kezelik, nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, a parlagfű irtására. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény értelmében a parlagfű elleni védekezés kötelező. Sajnos a mai napon  2 ingatlan vonatkozásában el kellett rendelni a közérdekű védekezést parlagfű miatt, ezért -az ehhez hasonló esetek elkerülése végett- felhívom a figyelmet a parlagfű kötelező irtására.

A tulajdonos súlyos büntetésre számíthat és a közérdekű védekezés költségeinek megtérítésére kötelezett.

Amennyiben parlagfűvel borított belterületi ingatlant látnak kérem, hogy először jelezzék a földhasználónak , vagy amennyiben ez nem lehetséges a Nagykozári KÖH-nek személyesen, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen az ingatlan címének megadásával (ha készült fotó, azzal együtt).

 

A másik probléma: a kivitelező jelezte, hogy többen rákötöttek a szennyvízhálózatra, pedig az még nem is üzemel (ennek egyértelmű jele van: megtelt a Szövetkezet utcai átemelő aknája). Kérjük, hogy senki ne csatlakozzon még rá a vezetékre, mert azt kizárólag a Szolgáltatóval történő megállapodás után lehet megtenni, aki ennek hiányában ráköt, az komoly bírságra számíthat.

Ennek feltétele az, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyja a szolgáltatási díjat. Ennek megtörténtéről  a BRNK hivatalos tájékoztatót fog kiküldeni.

Tisztelettel : dr. Jávorcsik Béla jegyző

Kategória: Korábbi hírek