Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

TeSzedd  Nagykozárban is!

Mi az a TeSzedd!?

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hatodik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Idén Nagykozár is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Ha tetszik a kezdeményezés, gyere és regisztrálj!

  • Ezt az e-mail címeddel vagy a Facebook profiloddal tudod megtenni. Ha előbbit választod, akkor keresd visszaigazoló levelünket postafiókodban.
  • Ha a regisztráción túl vagy, akkor már léphetsz is be a TeSzedd! Infopontba az e-mail címeddel és a jelszavaddal vagy Facebook profilod segítségével.
  • Önkéntesként nincs más dolgod, mint csatlakozni egy már meglévő találkozási ponthoz és részt venni az akcióban.


Csak olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged.

Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.

A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.
Szemétszedés előtt a koordinátor tart egy rövid tájékoztatót a biztonsági előírásokról, arról, mire kell figyelni, hogy senkinek ne essen baja az akció közben, majd aláírjátok a jelenléti ívet. Ezután szétosztja a koordinátor a szedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot és kötözőanyagot.

Fontos, hogy a megtöltött zsákokat egy közös, jól látható helyen hagyjátok. Ezzel megkönnyítitek a koordinátor és a szemét elszállítóinak dolgát.* Nagykozárban április 30.-án, szombaton szervez az Önkormányzat szemétszedést. Találkozó: A nagykozári Polgármesteri Hivatal parkolójában 8 órakor.

Tisztelettel: Képviselő-testület

*A törzsszöveg forrása: http://szelektalok.hu/teszedd/#mi-az-a-teszedd

Kategória: Korábbi hírek