Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

 A Miniszterelnök Úr ma, 2020. 04.09.-én 17.10. perckor  bejelentette a kijárási korlátozások határozatlan időre történő meghosszabbítását.  Az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését - mondta Orbán Viktor. A Húsvét időtartamára- 2020.04.10.-én 0 órától   04.12.-én éjfélig felhatalmazta a polgármestereket, hogy további korlátozásokat vezethetnek be a településük közigazgatási területén a vírus terjedésének lassítása érdekében.
Az Operatív Törzs tagjai véleményének kikérésével az alábbi intézkedéseket rendelem el Nagykozárban annak érdekében, hogy a községünkben minél kevesebb koronavírus fertőződés történjen:
-A szokásos, húsvéti családi összejöveteleket (beleértve természetesen a "locsolkodást" ) mellőzzék, kivéve természetesen az egyébként is egy háztartásban tartozó személyek részvételével zajló összejöveteleket.
-Mivel átmenő forgalom településünkön annak  "zsák-település" jellege miatt nem indokolt, felkérem Fuksa Ágnest, a Nagykozári Polgárőrség elnökét, hogy a Polgárőrség a Rendőrséggel együttműködve  fokozottan ellenőrizze a községünkbe más településről érkező nem helyi lakosokat, illetve azokat,akik nem tudják igazolni az ide látogatásuk jogcímét, hogy kérjék fel őket a távozásra, illetve a községbe való belépésüket indokolt esetben korlátozzák
-Felkérem a demokratikusan megválasztott képviselő-testület 60 év alatti tagjait, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Polgárőrség elnökével. Felkérem őket, hogy napi 4 óra járőrszolgálatot vállaljanak az előzőekben leírtak ellenőrzésében történő közreműködésre.
-A mai napon megkezdtük a 65 év felettiek részére a védőfelszerelések kiszállítását, amelyet az ünnepek után folytatunk. Megérkeztek a védőkesztyűk is és a gyermekek részére folyamatosan varrják a maszkokat, amelyek kézbesítését Húsvét után megkezdjük.
-A közterületek fertőtlenítésére szolgáló akkumulátoros permetezőket megrendeltük, a fertőtlenítőszer már megérkezett, az ünnepek után megkezdődik a leginkább érintett területek, tárgyak fertőtlenítése (korlátok, stb).
-Természetesen a Kormány által elrendelt eddigi korlátozások továbbra is érvényben maradnak
-Megköszönöm a lakosság eddigi példás együttműködését a COVID-19 vírus terjedése elleni küzdelemben, és megkérem Önöket, hogy ezeket a korlátozásokat saját maguk és hozzátartozóik érdekében tartsák be.
 
 
Tisztelettel: Selmeczi György polgármester


Kategória: Korábbi hírek