Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

Napelemes rendszer

Napelemes rendszer telepítése Nagykozáron
az Új Széchenyi Terv támogatásával

 

 

Az Új Széchenyi Terv keretében megnyílt, KEOP-2011-4.2.0/A kódszámú pályázat támogatja a helyi villamos energia igény kielégítését megújuló energiaforrásból fedező rendszereket. Önkormányzatunk úgy döntött, hogy a Körjegyzőség épületére napelemes rendszert telepít annak érdekében, hogy a villamosenergia fogyasztásunk nagy része megújuló energiából származzon, így hozzájáruljunk a környezetvédelemhez, és nem utolsó sorban a költségeket is csökkenteni tudjuk.

A benyújtott pályázatunkat a Közreműködő Szervezet (Energia Központ Nonprofit Kft.) támogatásra érdemesnek minősítette, így Önkormányzatunk a beruházás 18 182 825 Ft összes elszámolható költségének 85%-át, 15 455 401 Ft-ot vissza nem térítendő támogatásként nyerte.

A beruházás célja, hogy növeljük a megújuló energiaforrások közül a napenergia hasznosítását, ezzel egyidejűleg csökkentsük az üvegház hatású gázok kibocsátását, valamint költséget takarítsunk meg. A beruházás nyár végén indul és szeptemberben befejeződik. Októbertől a Körjegyzőség ugyanannyi áramot fog eladni az E-ON-nak, mint amennyit felhasznál.

Kedvezményezett: Nagykozár Községi Önkormányzat

Kedvezményezett címe: 7741 Nagykozár, Kossuth Lajos utca 32.

Megvalósulás helyszíne: 7741 Nagykozár, Kossuth Lajos utca 32.

Elnyert támogatás összege: 15 455 401 Ft

Projekt tervezett időtartama: 2011. 06.01 – 2011. 12. 31.

Közreműködő szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45.

www.energiakozpont.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu

Új Széchenyi Terv – ujszechenyiterv.gov.hu

Kategória: Kiemelt pályázatok