Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

Aktuális hírek, információk

Fogászat

Tisztelt Nagykozáriak !

A fogászati ellátással kapcsolatos tudnivalókat az alábbi linken érik el:  https://www.drlelkes.hu/

Tisztelettel: Dr. Lelkes Lívia fogorvos 

Nagykozári Operatív Törzs ülés 2020.04.27.

Távvezeték feszültség alá helyezése

Az átépített és új villamos távvezetékek feszültség alá kerülnek! A hirdetmény részleteit ide kattintva tekintheti meg

Tisztelt Nagykozáriak !

A mai napon megkezdjük a játszótéri eszközök, utcai korlátok, egyéb felületek (pl. temetőkapu, stb.) fertőtlenítését. A fertőtlenítés a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásával 2%- os Hypo oldattal történik.

„Felülettisztítás során, klórálló, mosható felületek esetében javasolható például a „Na-hipoklorit oldat 90 g/l” fertőtlenítőszer 2%-os oldata, mely 20 perc alatt, míg az 1%-os oldata 30 perc alatt rendelkezik vírusinaktiváló hatással.”

forrás: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/597-tanacsok-tarsashazak-tarsashaz-kezelok-kozos-kepviselok-reszere-a-covid-19-jarvany-idejere

Tisztelettel: Selmeczi György polgármester

Tisztelt Nagykozáriak!

Eddig a  65 év feletti lakosok részére személyenként 2-2 db maszkot kézbesítettünk. A 8-14 éves gyermekek részére a maszkok kézbesítése hamarosan befejeződik.  Minden nagykozári lakos (akinek eddig nem kézbesítettünk)  térítésmentesen kaphat varrott , mosható maszkot, amelyet április 28.-án (kedden) 8.30 perctől  12 óráig kezdünk kiosztani a Művelődési Ház nyitott előterében.

Azért, hogy ne alakuljon ki tömeg, kérjük Önöket, hogy az alábbi utcabeosztás szerint jöjjenek a maszkokért:

Kedd: az „A” tól a „J” kezdőbetűs utcában lakók

Szerda:  a Kossuth utca lakói

Csütörtök : Az „L” –től a „T” kezdőbetűs utcában lakók

Pénteken : A zártkerti ingatlanokban lakók.

Kérem, hogy háztartásonként 1 személy jöjjön, aki hozza magával a lakcímkártyáját.  A másfél méteres szociális távolságot kérem tartsák be.

Amennyiben elfogynának a készletünkön lévő maszkok, a lakcím bediktálása után a rendelés megérkezése után lakcímre kézbesítjük.

Tisztelettel: Selmeczi György polgármester

Nagykozári Operatív Törzs ülés 2020.04.14.

Tisztelt Nagykozáriak!

 A Miniszterelnök Úr ma, 2020. 04.09.-én 17.10. perckor  bejelentette a kijárási korlátozások határozatlan időre történő meghosszabbítását.  Az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését - mondta Orbán Viktor. A Húsvét időtartamára- 2020.04.10.-én 0 órától   04.12.-én éjfélig felhatalmazta a polgármestereket, hogy további korlátozásokat vezethetnek be a településük közigazgatási területén a vírus terjedésének lassítása érdekében.
Az Operatív Törzs tagjai véleményének kikérésével az alábbi intézkedéseket rendelem el Nagykozárban annak érdekében, hogy a községünkben minél kevesebb koronavírus fertőződés történjen:
-A szokásos, húsvéti családi összejöveteleket (beleértve természetesen a "locsolkodást" ) mellőzzék, kivéve természetesen az egyébként is egy háztartásban tartozó személyek részvételével zajló összejöveteleket.
-Mivel átmenő forgalom településünkön annak  "zsák-település" jellege miatt nem indokolt, felkérem Fuksa Ágnest, a Nagykozári Polgárőrség elnökét, hogy a Polgárőrség a Rendőrséggel együttműködve  fokozottan ellenőrizze a községünkbe más településről érkező nem helyi lakosokat, illetve azokat,akik nem tudják igazolni az ide látogatásuk jogcímét, hogy kérjék fel őket a távozásra, illetve a községbe való belépésüket indokolt esetben korlátozzák
-Felkérem a demokratikusan megválasztott képviselő-testület 60 év alatti tagjait, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Polgárőrség elnökével. Felkérem őket, hogy napi 4 óra járőrszolgálatot vállaljanak az előzőekben leírtak ellenőrzésében történő közreműködésre.
-A mai napon megkezdtük a 65 év felettiek részére a védőfelszerelések kiszállítását, amelyet az ünnepek után folytatunk. Megérkeztek a védőkesztyűk is és a gyermekek részére folyamatosan varrják a maszkokat, amelyek kézbesítését Húsvét után megkezdjük.
-A közterületek fertőtlenítésére szolgáló akkumulátoros permetezőket megrendeltük, a fertőtlenítőszer már megérkezett, az ünnepek után megkezdődik a leginkább érintett területek, tárgyak fertőtlenítése (korlátok, stb).
-Természetesen a Kormány által elrendelt eddigi korlátozások továbbra is érvényben maradnak
-Megköszönöm a lakosság eddigi példás együttműködését a COVID-19 vírus terjedése elleni küzdelemben, és megkérem Önöket, hogy ezeket a korlátozásokat saját maguk és hozzátartozóik érdekében tartsák be.
 
 
Tisztelettel: Selmeczi György polgármester


Tisztelt Nagykozáriak !

A mai napon megkezdjük az Önkormányzat által vásárolt  maszkok kézbesítését. Első körben a 65 év feletti, nagykozári lakcímmel rendelkező személyeknek juttatjuk el a postaládájába személyenként 1 db FFP-2 védelmi  maszkot (fehér színű) és 1 darab varrott maszkot. A varrott maszk 60 fokon mosható, a gumipánt kivételével vasalható. A járványveszély miatt nem kell  aláírni az átvételt, azt a postaládába bedobjuk borítékban. A kézbesítő becsenget (amennyiben található a kapun/ajtón csengő a kézbesítéskor, de kerüljük a személyes kontaktot.

Tisztelettel: Selmeczi György polgármester

Közterületen árusítás

Tisztelt Nagykozáriak !

Annak érdekében, hogy a veszélyhelyzet alatt  a lakosság ellátása  folyamatosan biztosított legyen, a Katona ház (Kossuth u. 35.) udvarát  térítésmentesen rendelkezésre bocsátom elsősorban helyi, vagy Pécsi Járásban  működő őstermelőknek, termelőknek,  értékesítőknek.

Forgalmazható termékek: virág, palánta, gyümölcsök, termények, zöldségek, termelői méz, szörp, lekvár, befőtt.

  • a hulladékgyűjtésről az árusnak kell gondoskodnia
  • vadon termett gomba értékesítése esetén a gomba-szakellenőrt kell biztosítania az árusnak, és az elkobzott gomba elhelyezésére szolgáló megfelelő méretű és biztonságosan zárható hulladékgyűjtő edényt
  • a vásárlóknak a szociális távolságot be kell tartani (2m)
  • alkoholt tilos árusítani.

Az árusítási igényt 3 nappal a tervezett árusítás előtt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre el kell küldeni.

Tisztelettel: Selmeczi György polgármester

Kedves Nagykozáriak !

Ebben a nehéz helyzetben kívánok településünk  minden  lakójának áldott Húsvétot.

A képviselő-testület és az Önkormányzat dolgozói nevében:

Selmeczi György polgármester

Nagykozári Operatív Törzs ülés 2020.04.06.

Figyelem: Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom 2020. április 07-től április 27-ig: az erre vonatkozó határozat, ide kattintva érhető el (pdf)

Figyelem: Óvodaköteles korú gyermekek beiratkozási rendje

Óvodaköteles korú gyermekek beiratkozási rendje a Nagykozári Óvodában a 2020/21. nevelési évre vonatkozóan.

Tisztelt Szülők!

Ebben az évben a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az óvodai beíratás sem a szokásos módon történik. A jelentkezéseket online vagy papír formában fogadjuk

2020. április 2.-tól – április 21.-ig

A beiratkozáshoz szükséges szándéknyilatkozat ezen hirdetményben csatolva, valamint Nagykozári Óvodában papír alapon elérhető.

Teljes hirdetmény megtekintése (pdf)

Szándéknyilatkozat óvodai felvételre (word - docx)

Szándéknyilatkozat körzeten kívüli óvoda választása esetén (word - docx)

 

Nagykozári Operatív Törzs ülés 2020.03.30.

Háziorvos rendelési idő változás

Tisztelt Nagykozáriak !

Dr. Lovász Lilián háziorvos rendelési ideje Nagykozárban Hétfő 8-12, Szerda 8-12, Péntek 8-12 óra

Maradj otthon

Egy szemléltető ábra arról, hogy mi az értelme az otthonmaradásnak a vírusfertőzések csökkentése érdekében

Nagykozári Operatív Törzs ülés 2020.03.23.

Hirdetmény - Óvoda

Tisztelt Szülők!

A Gyermekvédelmi törvény (Gyvt. 21/A. § (3)(6) bekezdés) értelmében a Nagykozári Önkormányzat az általa fenntartott óvodában, a jogviszonyban álló gyermekek számára igény szerint a gyermekétkeztetést biztosítja.

Kérjük, ilyen szándékú igényüket 2020. március 23.-ig telefonon/e-mailben jelezzék a Nagykozári Óvoda felé.

Elérhetőségek:

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 72/473-592 Nagykozári Óvoda

              70/942-4405 Hűber Tímea

              30/378-0641 Németh Ágnes

 

 Nagykozár, 2020. 03. 20.

Hűber Tímea - óvodavezető

 

 

Tájékoztatás a lomtalanítás felfüggesztéséről

Operatív törzs