Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

Tisztelt Lakosság!

Ahogy más korábban tájékoztattuk Önöket Nagykozár település Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Programban a "Települési bel- és külterületi vízrendezés" című, DDOP-2009-5.1.5.B kódszámú pályázati konstrukció keretében "Nagykozár település belterületi vízrendezés I. ütem" címmel pályázatot nyújtott be, melyet pozitívan bíráltak el.
A projekt a település csapadékvizeit befogadó és részben belterületen és annak határán lévő önkormányzati kezelésű patakmeder 969 m hosszban történő rendezését és a befogadó patakhoz közvetlenül kapcsolódó belterületi árkok (Kossuth u. és Pécsi u. alsó szakaszán, Szövetkezeti u.) kiépítését irányozza elő.

Az elmúlt időszak árvízes tapasztalatai alapján a beruházás jelentősége még fontosabbá vált.

A bonyolult pályázási folyamat és rendszer kapcsán az Irányító Hatóság tájékoztatása alapján a következő információt kaptuk:

"A kormányzati átadás-átvétel miatti moratórium hatással van több pályázatkezelési folyamatra, ennek következtében egy-egy pályázat bírálati szakasza hosszabb ideig is eltarthat." Forrás: NFÜ

A folyamatok elhúzódása miatt várhatón az Önöket is érintő kivitelezési fázis jövő év tavasszal fog lezajlani.

Az üggyel kapcsolatban a továbbiakban is tájékoztatjuk Önöket, ezért kérjük kísérjék figyelemmel Nagykozár Község holnapját, valamint az Új Nagykozári Híradó számait.

Képviselő-testület

Kategória: Korábbi hírek