Nagykozár Portál vakok és gyengénlátók számára

 A koronavírus és egyéb felső légúti betegség okozta fertőzésekre, valamint a lehetséges megbetegedésre való tekintettel - dr. Lovász Lilian háziorvossal és Hűber Tímea óvodavezetővel egyeztetve - polgármesteri hatáskörben a következőkről tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot.

Az önkormányzat fenntartásában lévő óvodában a gyerekek téli, járványos felső légúti megbetegedései esetén az intézményvezető elfogadja a szülő/törvényes képviselő által kiállított otthonmaradási igazolást.

Amennyiben a szülő/törvényes képviselő a megbetegedésre tekintettel, vagy annak megelőzése érdekében  otthon tartja a gyermekét, úgy huzamosabb időt – akár két hetet is – igazoltnak tekinthet az intézményvezető, természetesen írásos értesítés esetén.

Arra kérem a szülőket/törvényes képviselőket, hogy amennyiben bármilyen gyanú felmerül, hogy gyermekük az elmúlt két hétben elkaphatta a fertőzést, értesítsék az intézményvezetőt, illetve a háziorvosukat!

A megelőzés kiemelten fontos, így kérem mindenki fokozottan ügyeljen a higiéniára; a minél gyakoribb kézmosásnak és kézfertőtlenítő használatnak jelentős szerepe lehet a prevencióban.

A Magenta Alkotó Közösségért Egyesület  elnökével egyeztetve az április 4.-re tervezett húsvéti játszóház elmarad.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható száma a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresésekre:

 06 80 277 455

 06 80 277 456

Segítő együttműködésükre feltétlenül számítok!

Nagykozár, 2020. március 11.

Tisztelettel: Selmeczi György  polgármester

Kategória: Korábbi hírek